Over mij


Het enige beter dan van je passie je werk maken, is van twee passies je werk maken…


Ik kan mij geen leven zonder katten voorstellen. Al vanaf kleins af aan is er altijd wel een kat in mijn leven geweest. En op het moment zijn dat er zelfs 7.

Na jarenlang gevallen te zijn voor de Huis, Tuin & Keukenkatten, kwam vier jaar geleden mijn eerste Maine Coon in mijn leven. Elke kattenliefhebber zal het met me eens zijn dat katten invloed hebben op je leven. In mijn geval is dat niet alleen prive maar zeker ook zakelijk het geval. In een periode waar ik toe was aan een nieuwe uitdaging, ontdekte ik door mijn eigen katten dat ik iets met fotografie had. Dat begon gewoon met de camera van een mobiele telefoon, maar deze werd al vrij vlug ingewisseld door een spiegelreflex.

 

Zoals een puzzelstukje op zijn plek kan vallen, zo voelt de camera in mijn leven. Het fotograferen van dieren en met name katten is helemaal mijn ding.

Bij mensen spreekt men van de ogen als spiegel van de ziel. Zo zie ik dat ook bij dieren. In mijn werk zal de nadruk dan ook altijd liggen op de blik van het dier. Tegelijkertijd weet ik ze te verleiden tot poses die de statigheid en het eigen karakter tonen, zoals ik dat bij ze zie.

Cat’chy Images is in de afgelopen jaren niet onopgemerkt gebleven. De stapel publicaties in zowel dier- als niet diergerelateerde bladen groeit gestaag. Op zowel nationale als internationale fotografieplatforms zijn tientallen awards ontvangen, zowel op het gebied van dierenfotografie maar ook op gebruik van kleur. Het werkgebied heeft de Nederlandse grenzen ondertussen ook naar België, Duitsland, Luxemburg, Griekenland, Polen, Denemarken, Italie en de USA overschreden. Cat’chy Images is daardoor in een paar jaar gegroeid van bedrijfsnaam naar een begrip met een zeer herkenbare en onderscheidende stijl.

Naast in opdracht voor particulieren en fokkers, is ook het aanbod van Cat’chy stock foto’s enorm gegroeid. Niet alleen in omvang, maar ook in het aanbod van diersoorten. Hoe exotischer, hoe leuker ik het vind om samen met een model naar een manier om ze zo mooi mogelijk vast te leggen.

Daar is ook de samenwerking met Greetz bijgekomen. Het ontwerpen en maken van kaarten was lange tijd een droom. Deze samenwerking geeft een boost aan mijn creativiteit om niet alleen met beeld te spelen, maar ook met teksten.

Nynke van Holten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Facebook       Pinterest