Dierenfotografie


dierenfotografie

Vroeger – toen alles anders was – had je een kat om de muizen te weren, een hond om de schapen op te drijven en het konijn schoof je met Kerst de oven in.  De plek die (huis)dieren in ons leven hebben is met der tijd flink veranderd. Van functioneel naar een beste vriend, belangrijk onderdeel van ons leven en zelfs een volwaardig lid van het gezin.

Karakter

Vanuit het nieuwe sociale perspectief stijgt ook de vraag om (huis)dieren professioneel te laten portretteren. Alhoewel iedereen tegenwoordig met een telefoon aardige kiekjes kan maken, blijft het een vak apart om vast te leggen wat het dier bijzonder maakt. Niet alleen een bosje haar op pootjes, maar de ziel en het karakter, weerspiegeld in hun blik.

Duizend woorden

De dienst van Cat’chy Images, een professionele fotoshoot voor jouw dier, eenvoudig en comfortabel bij je thuis, is niet de enige in zijn soort. Wie ‘dierenfotografie’ intikt bij Google komt op een slordige 44.000 hits uit. De eerst genoemde kan zowel de beste, als de meest aan Google betalende zijn. Ga in je zoektocht  vooral niet teveel  lezen, maar kijk en voel.

De uitspraak dat een plaatje meer dan duizend woorden zegt, is algemeen bekend. Maar is dat, als we het over portretfotografie hebben, eigenlijk wel waar? Spreekt een foto je inderdaad bijna letterlijk aan?  Of is het enkel een mooi plaatje? Smaken verschillen uiteraard, om er nog maar een bekende uitspraak bij te gooien, maar stel jezelf bij het maken van een keuze wel de vraag of de fotograaf laat zien wat jij wilt zien en wilt laten zien van je geliefde beestje. De foto van vandaag gaat tenslotte in de (hopelijk erg verre) toekomst een tastbare herinnering zijn.

En nu?

Als je nog niet afgehaakt bent met lezen, is de kans groot dat je een dier of dieren hebt met een special plekje in je hart en wellicht zelfs al naar die dierenfotograaf zoekt om jouw kanjer(s) vast te laten leggen. Maar misschien vraag je je nog af wat een goed moment is, want laten we eerlijk zijn, een professionele fotoshoot doe je niet elke dag.  Het wanneer is een vraag die ik niet voor je kan beantwoorden. Ik kan hem wel omdraaien naar wanneer het geen goed moment is om een professionele foto van je kat, konijn, hond of ander dier te laten maken. Een verkeerd moment bestaat namelijk niet.

dierenfotografie Cat'chy ImagesMeer weten over een Cat’chy fotoshoot van je eigen dier? Het was niet mijn bedoeling om te rijmen, maar euh… klik hier!

En mocht je na het bekijken van mijn foto’s denken: Niets voor mij, want mijn dier zit nooit zo stil? Dat deed geen van de getoonde modellen… Maar daarover de volgende keer meer!

Die ‘volgende keer’ niet missen? Meld je dan even voor het Cat’chy Blog-Alarm aan, dan weet je zeker dat je hem als eerste leest.


Leave a comment