Over mij


met Vlinder

Nynke (ik) met Vlinder

Het enige beter dan van je passie je werk maken, is van twee passies je werk maken…


Ik kan mij geen leven zonder katten voorstellen. Al vanaf kleins af aan is er altijd wel een kat in mijn leven geweest. En op het moment zijn dat er zelfs 5.

Drie van mijn katten zijn van het type gewone huiskat oftewel Europese Korthaar. Ze zijn respectievelijk uit een Griekse boom gevallen, op Marktplaats gevonden en uit het asiel gehaald.

Daarnaast zijn er 2 witte Maine Coons, een jongetje en een meisje. Beide doof. Beiden op internet ook wel bekend als Tw’Ice & Vlinder. Gezien de belangstelling voor het wel en wee van het in huis hebben van deze bijzonder mooie dove katten, ben ik hun Facebookpagina begonnen waar ik elke dag een stukje tekst post over hun kattenkwaad en deze voorzie van een foto. En zo is mijn passie voor fotografie ontstaan.

De camera van mijn telefoon werd opgevolgd door een spiegelreflex. Zoals een puzzelstukje op zijn plek kan vallen, zo voelt de camera in mijn leven. Met ‘ogen als spiegel van de ziel’ als uitgangspunt, ga ik -bij voornamelijk katten- dan ook graag op zoek naar deze spiegel om wat ik zie vervolgens vast te leggen. Keer op keer voelt het bijzonder als ze deze vorm van contact toelaten.

Nynke van Holten

Foka Rotterdamn Ambassadeur Cat'chy Images

 

 

 


Facebook       Pinterest